Steffan Winkelhorst
26 jaar
6 maart 1992
1 meter 87
82 kg

E-MAIL:           info@steffanwinkelhorst.com

Image Alt

Steffan pakt vijfde titel op rij

Steffan pakt vijfde titel op rij

Steffan pakt voor de vijfde keer op rij de nationale indoor titel op de indoorpiste in Landgraaf. Hij kwam met maar één doel, de overwinning. Dat is hem gelukt. Steffan komt als enige skiër van Nederland uit op de wereldbeker slalom en gold daarom ook als topfavoriet voor de titel. Tijdens de kwalificatie runs liet Steffan al zien waarvoor hij kwam. Met een verschil van 1.33 seconden op Maarten Meiners was de toon gezet. “In de kwalificatie kijk ik hoeveel risico ik kan nemen om op een veilige manier zo snel mogelijk naar beneden te skiën.” zegt Steffan. “De voorsprong uit de kwalificatie gaf me vertrouwen voor de knock-out en de finale. Die was namelijk nog nooit zo groot geweest de afgelopen jaren.”

Steffan kwam soepel door de twee volgende knock-out rondes en stond daarmee in de finale. Dat gold niet voor de nummer twee in de kwalificatie Maarten Meiners. Hij ging met zijn ski langs de verkeerde kant van de paal en lag daarmee uit de wedstrijd. Steffan: “Maarten is mijn grootste concurrent voor de titel, dus een finale zonder hem maakte het voor mij wel een stuk makkelijker.”

In de finale skiede Steffan een tijd van 29.43 seconden. “Ik kan in de finale niet opeens gas terug nemen omdat Maarten er niet is. Als ik dat doe klopt de timing niet meer en is de kans op fouten groter.” Tom Hortensius finishte uiteindelijk op de tweede plaats met een achterstand van 1.18 seconden. Olaf Borsboom eindigde zeven honderdste daarachter als derde.

Voor Steffan staat binnenkort ook de eerste wereldbeker op het programma in het Finse Levi. “Ik vertrek dinsdag naar Finland en verblijf daar de rest van de maand. Eerst voor de wereldbeker op de achttiende en daarna voor de Europacup slalom op de 29e en 30e. Hopelijk kan ik daar iets moois laten zien.”