Steffan Winkelhorst
26 jaar
6 maart 1992
1 meter 87
82 kg

E-MAIL:           info@steffanwinkelhorst.com

SW actie header

WK HERE I COME!

BLOG wk here I come

WK HERE I COME!

Ik heb mijn grote doel voor dit seizoen bereikt, in februari ga ik naar het WK skiën in St. Moritz! Afgelopen weekend skiede ik in het Duitse Sudelfeld voor de tweede keer dit seizoen onder de twintig punten. Hierdoor voldoe ik aan de kwalificatie-eis van de Nederlandse Ski Vereniging.

Sinds ik besloot om weer te gaan skiën ging het mij maar om één ding: kwalificatie voor het WK afdwingen. Ik herinner me de teleurstelling nog goed toen ik mij in 2015, na mijn zware knieblessure en na de deelname in Schladming in 2013, niet had weten te plaatsen. Je kunt je vast voorstellen hoe het voor mij voelt dat het nu wél gelukt is!

Doordat ik mij geen zorgen meer hoef te maken over kwalificatie voor het WK kan ik me goed voorbereiden. Dat betekent goed trainen en de juiste wedstrijden kiezen, zodat ik nog beter ga skiën.

Mijn resultaten zijn redelijk, maar ik kan nog beter.

En het mooie is dat ik weet wat ik moet doen om nog sneller te gaan: specifieke oefeningen blijven herhalen, de techniek erin blijven slijpen en zodoende nog constanter worden, ook bij verschillende (moeilijke) omstandigheden.

Zachte pistes vormen een goed voorbeeld van zo’n lastige omstandigheid. De afgelopen tijd viel er veel nieuwe sneeuw. Pistes worden daardoor zacht en dat betekent dat tijdens wedstrijden flink wat sporen in de sneeuw worden achtergelaten. In Sudelfeld liet ik daardoor nog niet mijn optimale prestatie zien. Ik vind het nog lastig om op zo’n piste heel snel te skiën.

Het verbeteren van mijn techniek is één van de aandachtspunten op trainingen de komende tijd. Dat is nodig ook, want ik wil stijgen op de wereldranglijst.

Een hogere plek op de wereldranglijst betekent betere startplekken en een grotere kans op goede klasseringen tijdens Europa Cup- en World Cup-wedstrijden. Dat zijn de wedstrijden waar ik uiteindelijk wil gaan shinen!

Ik wil nogmaals al mijn crowdfunding-supporters bedanken. Zonder jullie zou het veel moeilijker zijn geweest om mij te plaatsen voor het WK. Ik ben zeer dankbaar met zoveel mensen die mij willen steunen. Een speciaal bedankje ook voor mijn sponsoren Fischer en Baks, jullie steun wordt enorm gewaardeerd.

WK here I come!!

 

Steffan