Steffan Winkelhorst
26 jaar
6 maart 1992
1 meter 87
82 kg

E-MAIL:           info@steffanwinkelhorst.com

SW actie header

Nederlands Kampioen!

a

Nederlands Kampioen!

I’m back! Na een spannende race ben ik gisteren Nederlands kampioenschap indoor op de slalom geworden. Het NK was mijn eerste wedstrijd van het seizoen, dat wat mij betreft niet beter had kunnen beginnen.

Op vrijdag begon ik met de extra voorbereidingen voor deze wedstrijd. Skiën in de hal is toch anders dan in de Alpen. De sneeuw is anders, de run die je maakt is korter en bovendien heb je te maken met een vlakkere piste. Je moet dan ook meer op je limiet skiën om het verschil te kunnen maken. Zaterdag trof ik de laatste voorbereidingen: de ski’s klaarmaken en de laatste puntjes op de i zetten. Ik wil een dag voor de wedstrijd het juiste gevoel te pakken krijgen voor de dag erna. Ook was ik als voorloper bij het Nederlands Jeugd Kampioenschap van de partij in Landgraaf.

Ik wil graag als voorbeeld dienen voor de jeugd en bovendien past een run voorlopen goed in mijn voorbereiding. Hopelijk heb ik de jonge skiërs ermee kunnen inspireren!

Op de wedstrijddag skiede ik een kwalificatiewedstrijd, gevolgd door twee knock-outrondes en een finalerun als afsluiter. In de kwalificatie liet ik zien dat het met de snelheid wel snor zat. Ik nam daarna wat gas terug om zonder kleerscheuren de knock-outrondes door te komen. De titel win je in de finalerun en alles wat daarvoor komt zie ik als een opmaat naar de laatste run. Het gaspedaal werd tijdens de finale vol ingetrapt. Ik skiede een tijd van 28.29, en bleef daarmee Maarten Meiners (28.44) en Olaf Borsboom (28.94) voor. Al met al een uitstekend begin van het seizoen.

Ondertussen loopt mijn crowdfunding campagne gewoon door. De eerste week is bijna voorbij en ik ben ontzettend blij met alle ondersteuning die ik nu al heb gekregen. Het is leuk om te zien dat iedereen mij aanmoedigt om mijn doel na te jagen. Ik zou zeggen, vertel iedereen over deze campagne en laten we het samen tot een succes maken!

Steffan